cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2022 door Redactie

"Mooi dat LHBTI-predikant niet uithaalt naar InSalvation" - Cvandaag podcast

"Het lijkt er vooral op dat InSalvation zo weinig mogelijk in de media wil reageren. Dat begrijp ik ook wel, want alle aandacht is op dit moment slecht voor hen", zegt Cvandaag-redacteur Patrick Simons naar aanleiding van het meningsverschil tussen de muziekband InSalvation en LHBTI-predikant Alexander Noordijk. De kwestie kwam ter sprake in de Cvandaag podcast.

"Ik vond het wel mooi dat Alexander Noordijk in media-interviews niet uithaalde naar InSalvation. En deze reactie van John Lapré ontroerde me. Ik zou echt iedereen willen aanraden deze column te lezen en ik wil er een citaat uitlichten: ‘Terwijl ik dit schrijf, galmt in mijn studeerkamer een nummer waarmee Insalvation onder andere bekend is geworden: ‘Vul dit huis met uw glorie’ Ik voel de tranen branden achter mijn ogen. Als de slechte geur zal zijn verdreven door wierook van aanbidding. Als we geloven dat alles, ja ook de woorden van een homoseksuele dominee, opstijgt tot Gods neusvleugels.. Zal het dak van de kerk dan niet openbarsten? Zal zijn heerlijkheid dan ons hart en huis niet vullen?’

Echt heel ontroerend en vanuit het hart geschreven en opnieuw zonder te schoppen of terug te slaan. Daar kan ik eigenlijk alleen maar stil van worden. Want John en ook dominee Alexander Noordijk zijn zoveel pijn gedaan in de naam van Christus. Dat moet ons als christenen kerk met schaamte vervullen", besluit Simons.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 7:20

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Spreken is zilver, zwijgen is goud! De Heer is niet gediend met "vreemd vuur" dat voor Zijn aangezicht wordt gebrand. A. Noordijk is n.b. een voorganger, iemand die met de inhoud van de bijbel goed op de hoogte is. Wil hij missch uitdragen: "Kijk mij eens, ik ben theologisch goed op de hoogte maar toch praktiserend homoseksueel, volg mij na: Alles kan bij de Heer"! Maar dat is een leugen en je dient niemand met een leugen. Nogmaals: hulde voor Insalvation: laat je niet provoceren! Psalm.12 van David liegt er niet om.