cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Jeffrey Schipper

Hans Maat ziet dat ongevaccineerden worden buitengesloten: "Dat is schrikken"

"Ik voel mij in het nauw gedreven, verdrietig en wanhopig", schreef de ongevaccineerde Sjoerd Krijtenburg onlangs. Zijn hartenkreet werd wijdverspreid en door Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, besproken in de CIP Podcast.

Maat onderstreept dat de groep ongevaccineerden zeer divers is. "Die groep bestaat uit hoog- en laagopgeleiden; jongeren en ouderen. Mensen die met weloverwogen afwegingen duidelijk maken waarom ze hebben besloten om zich niet te laten vaccineren en niet mee willen gaan met de QR-maatschappij. Ik schrik er dan van dat veel mensen die het niet erg vinden om een QR-code te laten zien voordat ze ergens koffie kunnen drinken niet meer zien dat een groep écht wordt buitengesloten.

Alle niet-gevaccineerden die ik ken houden zich keurig aan de coronamaatregelen. En velen zijn ook nog eens een wandelend anti-lichaam omdat ze al corona hebben gehad. Dan denk ik: voor wie zijn deze mensen nu werkelijk gevaarlijk? Mede daarom ben ik van mening dat de manier waarop nu wordt voorgesorteerd op een tweedeling aan de hand van 2G-beleid één van de meest grote zonden in dit land is. Als christenen initiatieven organiseren om de huidige polarisatie tegen te gaan, hoop ik dat er ook rekening wordt gehouden met mensen als Sjoerd Krijtenburg", stelt Maat.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 30:50

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er is (nog) geen 2G beleid en zal er ws ook niet komen. Bovendien geldt 2G ook voor mensen die "het" gehad hebben... Inmiddels blijkt vaccinatie niet het gehoopte wondermiddel en zal er grof ingezet moeten worden op lange termijn beleid en vaccinatie zal daarin niet de hoofdpijler zijn. Maar wat wel??