cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2022 door Jeffrey Schipper

De onrechtvaardige behandeling van een integer CDA-Kamerlid - Cvandaag podcast

"Als ik Forum voor Democratie en haar aanhang moet geloven stelt CDA-Kamerlid Derk Boswijk zich aan, omdat niet een groep boeren maar een oud vrouwtje voor zijn deur stond", merkt Cvandaag-redacteur Patrick Simons. In de Cvandaag podcast bespreekt hij de doodsbedreiging die het gezin van de christenpoliticus heeft ontvangen.

Simons: "Boswijk is Kamerlid namens CDA en woordvoerder op het gebied van landbouw. Hij heeft een hart voor de boeren, maar vind ook dat we niet anders kunnen dan de stikstofuitstoot drastisch terugbrengen. Wel wil hij meer en beter perspectief voor de boeren. Hij gaat veel met ze in gesprek, maar stemde vorige week dinsdag wel voor de stikstofplannen in het kabinet.

Vorige week werden de vrouw en jonge kinderen van Boswijk thuis door iemand bezocht. Daarbij werd zeer dreigende taal gebruikt en werden zowel Boswijk als zijn kinderen met de dood bedreigd. Zelf was hij niet aanwezig. Nog diezelfde avond reden er trekkers voor zijn huis, toeteren, gas geven, remmen. Ook was er een groep jongeren aanwezig. Zwaar intimiderend wat mij betreft, zeker als je vrouw en kinderen eerder die avond met de dood zijn bedreigd."

"Toen duidelijk werd dat 'slechts' één persoon voor zijn deur stond, kreeg Boswijk veel drek over zich heen", merkt de redacteur op. "Hij zou het slachtoffer uithangen, volgens sommigen zelfs om boeren in een kwaad daglicht te stellen. En hij zou zich aanstellen. Columnist Jan Dijkgraaf vergeleek hem met Judas. Ik vind dat alles onrechtvaardig. Heel onrechtvaardig. Maakt het uit of het een vrouw van 70 of een stevige boer van 23 je gezin met de dood bedreigd?"

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 5:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ja dat maakt wel degelijk wat uit. Boswijk had direct kunnen aangeven wat het verhaal echt was maar heeft een week gezwegen over de ware toedracht. Nadat Gideon van Meijeren het verhaal naar voren bracht werd hij eerst tot zwijgen gemaand en doodgezwegen en daarma kwam dit integere cda lid tot de bekentenis van de 70 jarige vrouw. Nu wordt het verhaal omgedraaid en is Boswijk slachtoffer. Wat mij betreft van zijn eigen kletsverhaal.