cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. W. A. Zondag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 november 2022 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant wijst op Gods liefde: “Een bruid is niet bang voor de Bruidegom”

“God is liefde. Honderd procent pure liefde. Er is niets aan toegevoegd en niets weggelaten. Het is niet aangelengd.” Ds. W. A. Zondag sprak onlangs over het thema ‘Gods liefde beantwoord’ op basis van 1 Johannes 4: 11-14 en 18. Een christen heeft volgens de predikant van de Gereformeerde Gemeenten geen reden op te vrezen voor de oordeelsdag: “Vraag uzelf eens af: welke bruid bang is voor de bruidegom? Staat de bruid te trillen van angst? Als de liefde van God in uw hart is uitgestort, hoeft u niet te vrezen.”

Nee, dat betekent niet dat God alles goed vindt. De liefde van God heeft alles te maken met Zijn grondeloze barmhartigheid. Die barmhartig kent geen bodem. Daarom hoeft een mens niet verloren te gaan. Er is een weg tot behoud! Denkt u dat God het heel neutraal aanziet dat u verloren gaat? Sommige mensen denken op die manier over de Heere. Alsof God een besluit heeft genomen dat door Hem onbewogen wordt aangezien en uitgevoerd. Wat doen we Hem daarmee onrecht, want de Heere is vol erbarmen. Hoor hoe Hij Adam en Eva terugroept. Bezorgd vraagt Hij waarom zij hebben gekozen voor de weg van het verderf en roept hen terug. Als God u terugroept, doet Hij dat met bewogenheid.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Marius Timmermans- Veen.

Eenvoud is het kenmerk van het ware.

Hoe breng je de oprechte uitnodiging Gods uit Zijn Woord over aan de ( jonge ) moderne mens? Dat doet ds Zondag hier, Maar ook ds de Groot in dat stukje over dat zieke meisje dat uit volle borst toch psalm 42 : 1 zingt. Of ds A.J. R. Treur die een meisje de preekstoel

opdroeg met de les over de ontdekking van Maarten Luther .