cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"

“'Ik bid al zo lang om bekering, maar God geeft het niet', hoor ik wel eens. Zal ik het eens heel radicaal zeggen? Dit is geen gebed, maar een vloek. Je keert de zaak 180 graden om.” Ds. R. van Kooten sprak in 2016 tijdens een avond van Stichting Jij daar! over waarom God niet alle gebeden verhoort.

‘Gesloten hemel’ was het thema van de avond. “Een verkeerde term,” vindt Van Kooten. “Salomo heeft het over een gesloten hemel bij zijn gebed bij de opening van een tempel. Hij bidt: 'Als de hemel gesloten is en er geen regen komt, omdat zij tegen U gezondigd hebben, en zij op deze plaats bidden, Uw Naam belijden en zich van hun zonde bekeren.' Hij zegt met andere woorden: 'Als je God verlaat zal Hij geen regen meer geven. Vervolgens kwam er een hongersnood, zodat mensen zich zouden bekeren. Verder komt de term 'gesloten hemel' in de Bijbel niet voor. We moeten dus heel voorzichtig zijn met dit soort uitdrukkingen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »