cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. M. van Campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Waarom lauwe christenen een probleem hebben

“‘Ik mag hopen dat ik een kind van God mag zijn.’ Dat is een flauwe opmerking. Je bent wel of geen kind van God. Je kunt ook niet een beetje zwanger zijn,” zegt ds. M. M. van Campen. Tijdens een avond van Stichting Jij daar! sprak de hervormde predikant uit Rotterdam over een (f)lauw christenleven. “Door afstand tussen jou en God krijgt de duivel ruimte. Je geloofsleven verflauwd,” vertelt hij.

Onlangs keek Van Campen naar het Jeugdjournaal. “Een volledige schoolklas zong uit volle borst ‘ik ben een kind van de duivel’, een hit van rapper Jebroer. Er knapte iets in mij. ‘Oh, wat is dit verschrikkelijk.’ De vraag is: ben je een kind van de Heere? Veel kerkelijke mensen, en in sommige gevallen ook dominees, hoor ik antwoorden: ‘Ik mag dat soms wel eens hopen, maar ontkennen wil ik het niet.’ Wat een flauwe opmerking is dat! Alsof je een beetje een kind van God kunt zijn. Je bent het helemaal wel of helemaal niet. Je kunt ook niet een beetje zwanger zijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wat een geweldige boodschap ,het raakt je hart de Heer Zijn doorboorde handen wat een redder en verlosser