cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jos Strengholt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 februari 2022 door Jos Strengholt

Ons opgeheven vingertje richting China: een christelijke opdracht?

Is het wel ethisch om je te interesseren voor de Olympische Winterspelen in China? Of om te gaan kijken naar het WK voetbal in Qatar? Een jaar geleden, toen er nogal veel ophef was over de vele doden bij de bouw van stadions in Qatar, nam ik me in heilige verontwaardiging voor om niet naar dat voetbal te gaan kijken. Boycotten die zaak!

Onze heilige verontwaardiging is soms zo groot. En inderdaad, het kwaad dat in China geschiedt - ik bedoel hoe de Oeigoeren worden behandeld, niet onze schaatsers - is groot. Het is goed dat onze politici daar aandacht voor vragen. Het zou mooi zijn als ons bobsleeteam zou protesteren met een sticker op de helm. En ook in Qatar is het goed om aandacht te vragen voor mensenrechten. Onze voetballer zullen misschien aan de binnenkant van hun broekje een logo van Amnesty International hebben? Onzichtbaar voor de camera's natuurlijk, want mag niet van FIFA en de KNVB zal dat keurig volgen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jos Strengholt
- Een pijnlijke waarheid over de oorlog in Oekraïne
- Veel christenen worden in hun kerken stelselmatig gevoed met wantrouwen
- 'Alleen de Heere kan vrede geven': een christelijke dooddoener waar ik niks mee kan
- Zeven redenen waarom Jezus geen vegetariër was
- Stammen Arabieren van Ismaël af?
Meer over Jos Strengholt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ooit hoorde ik iemand zeggen: "Als wij een zondaar alleen vertellen hoe hij zich beter moet gedragen en hij luistert, dan heb je een 'gedresseerde zondaar'."

Onze roeping is om het evangelie te verkondigen en mensen op te roepen zich tot Jezus Christus te bekeren. Dat is de manier waarop het Koninkrijk van God groeit, niet door op van alles en nog wat af te geven.