cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2018 door Dick van den Bos

Wordt het tijd voor een speciale gebedsdag om regen? - Dick en Jeffrey Podcast

Het Reformatorisch Dagblad heeft opgeroepen voor een landelijke gebedsdag om regen. Dick en Jeffrey spreken hier over in de CIP Podcast. Willen we een beetje vroom zijn of geloven we echt dat de sluizen van de hemel open kunnen gaan?

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.Luister het fragement vanaf minuut 2:17

In de tuin van het CIP-kantoor bespreken Jeffrey en Dick deze vraag. Het gras is inmiddels volledig geel. Is het een goed idee om een gebedsdag te organiseren? Dick: “Niets mis met bidden, toch? Altijd goed!”

Beetje vroom
Jeffrey: “Het RD wijst op Zondag 10 van de Heidelbergse Catechismus, waar staat geschreven dat de christen belijdt dat regen en droogte niet bij geval maar van Gods Vaderlijke hand ons toekomen. Vragen we dit omdat we stiekem beetje vroom zijn en God willen betrekken of geloven we echt dat God de sluizen van de hemel zal openen?," vraagt hij zich af.

“Ik weet niet hoe het bij het RD zit. Soms hoor je mensen zeggen: ‘laten we er voor bidden’, maar dan komt het niet zo oprecht over”, zegt Dick.

“Toch heb ik bij CIP geleerd dat er wel degelijk veel kracht in gebed kan zitten. Ik moest eens naar Paul van der Boom, pastor van de Best Life Church in Utrecht. Die man was zo enthousiast over bidden. Ze hadden gebedsteams die de hele dag bidden, zelfs om 5 uur ’s ochtends al. En zóveel gebeden werden verhoord. Er kwamen ontzettend veel mensen tot geloof en de lijst met gebedsverhoringen was extreem lang.”

“Ik werd zelf ook aangemoedigd om meer specifiek te gaan bidden. Ik heb vanaf toen – bij hen en bij mezelf – echt gezien hoe veel er gebeurt als je bidt.”

Jeffrey vertelt ook over Elia op de Karmel, die ook een gebedsverhoring kreeg over regen. Ook had hij eens een interview met Lodi en Vivi Kuijvenhoven, die God dienen met een kinderdorp op het eiland Borneo. Hij zei: “Dorpelingen gaven aan dat het te lang droog was geweest. De drinkvoorraad raakte op. ‘Dan gaan we nu bidden voor regen’, was mijn reactie. Dat hebben we vervolgens gedaan. Toen we een half uur later op weg waren naar huis, zagen we hoe donkere wolken zich samenpakten. De volgende ochtend kregen we bericht. Het was voor het eerst in bijna twee maanden gaan regenen, terwijl het daar normaal gesproken wekelijks regent. Mensen hebben God geloofd en gedankt."

Een tweede voorbeeld: honderden mensen kwamen eind vorig jaar bij de Westelijke Muur in Israël bijeen om te bidden om regen. Op 1 januari zijn de sluizen van de hemel geopend en vielen er stortregens, in beloofde land. In slechts 2 uur tijd viel 15 millimeter regen, wat leidde tot talrijke overstromingen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Dick: “We zijn dit kwijtgeraakt. We ontkrachten teksten door te zeggen: ‘God is geen sinterklaas’ en dat alles van tevoren vastligt omdat 'God precies weet wat je nodig hebt.’ En dat terwijl er zoveel teksten in de Bijbel staan die aangeven dat je kinderlijk mag vragen en dat het je gegeven zal worden. Sinds ik die teksten letterlijk neem, zie ik veel meer gebedsverhoringen plaatsvinden, bijvoorbeeld doordat mensen tot bekering komen.”

Gebedsverhoring

Gaat Jeffrey bidden voor de regen? Hij lacht: “Ik heb juist wekenlang gebeden dat het eindelijk meer dan 2 maanden zomer zou zijn. Wat nu gebeurt is dus eigenlijk een gebedsverhoring.”

De gebedsoproep van het Reformatorisch Dagblad werd opgemerkt door Joop van Ooijen. 'Laten we eerst samen bidden dat Nederland tot bekering komt,' stelt hij. Dick: “Hij had zoiets van: leuk dat je hiervoor bidt, maar stel prioriteiten. Bidden voor zielen is belangrijker.”

Luister het fragement vanaf minuut 2:17


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Even een aanvulling op gebed om regen.""In Israel.......zijn de sluizen van de hemel geopend en vielen er stortregens, in beloofde land. In slechts 2 uur tijd viel 15 millimeter regen, wat leidde tot talrijke overstromingen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers...…"

Het heeft daarna nog heel veel geregend in Israel. maandenlag. Dat was geweldig. Maar helaas zijn er wel slachtoffers gevallen.... o.a. op 26 april zijn er 9 jongeren verdronken in de woestijn, in de buurt van de Dode Zee, door enorme regenval.