cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2022 door Redactie

Kruis staat centraal op partijcongres ChristenUnie: "Kloppend hart van onze missie"

Zaterdag vond in Amersfoort het partijcongres van de ChristenUnie plaats. In een roerige tijd met veel onrust onder de achterban over onder meer het asielbeleid van het kabinet, schiep partijleider Gert-Jan Segers duidelijkheid middels een indrukwekkende speech waarin het kruis een centrale rol had. Daarnaast ontstond er enig ongemak toen er openlijk bezwaar werd gemaakt tegen de kandidaatstelling van een praktiserend homoseksueel voor de Eerste Kamer.

Het was wellicht het meest ongemakkelijke moment van een verder behoorlijk ontspannen verlopen partijcongres. Omdat de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2023 plaats zullen vinden, werden de kandidaten voor de Eerste Kamer zaterdag gepresenteerd. Onder hen is ook Eric Holterhues. Zijn kandidaatstelling is op meerdere redenen opvallend. Met de derde plaats is de kans behoorlijk groot dat hij in de Eerste Kamer komt en in dat geval zou hij de eerste katholiek worden die landelijk namens de ChristenUnie in een fractie komt. Daarnaast is Holterhues praktiserend homoseksueel. Hij gaat naar alle waarschijnlijkheid dus ook de eerste landelijke politicus van CU worden die een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Wat is er indrukwekkend aan die toespraak? Reformatorisch taalgebruik? Bevlogenheid?

Kijk naar de vruchten van zijn politieke daden. Hij kan nog veel leren van Bonhoeffer, die was niet laf en verzette zich tegen de heersende macht. De CU heult mee met D66 en GroenLinks en neemt geen standpunten meer in die beantwoorden aan het kruis. Zie benoeming voor de Eerste Kamer.

De import van asielzoekers via mensensmokkelaars moet stoppen, ook de islam