cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 oktober 2022 door Ds. J. Belder

Christenen zijn geneigd te vechten op fronten waar Christus niet is

Er zijn positieve en negatieve spanningsvelden. Gezonde en ongezonde. Wat gezond is geeft energie, is een uitdaging, voedt je zelfvertrouwen. Negatieve spanning die lang voortduurt, nekt je op den duur. Je raakt mentaal en emotioneel uitgeput. Storingen in de intermenselijke relatie zijn goed voor negatieve stress. Zelf hoop ik hierover op D.V. 11 oktober een bijdrage te leveren aan dit interessante congres aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn die gaat over gezondheid en balans in het kerkelijke werk. 

Ieder mens heeft een maximale spanningsboog. Als draagkracht en draaglast uit balans raken en de last groter wordt dan de draagkracht, gaat het mis. Bij de een loopt de spanning sneller en eerder naar een maximum dan bij een ander. Ieder mens is uiteindelijk begrensd. Chronisch negatieve spanning heeft ook invloed op andere relaties dan die in de werksfeer. Het raakt ook de thuissfeer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Zware stormen per brief of mail: verhuftering ook in christelijk Nederland zichtbaar
- Wel of geen slavernij-excuses? Excuusmolen draait veel te gemakkelijk
- Dr. Klaassen heeft besloten om de PKN verlaten: is dit het juiste moment?
- Refozuil zoekt koortsachtig een weg tussen verwarring en verstarring
- Reformatieherdenkingen roepen vragen op: zijn we de kluts kwijt?
Meer over Ds. J. Belder »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
“Wij zouden er goed aan doen het onderscheid tussen de werken van het vlees en de vrucht van de Heilige Geest scherp te onderscheiden. Niet alleen bij anderen, maar allereerst bij onszelf. “

En dit is dus precies waarom het altijd weer mis gaat: omdat wij voortdurend bezig zijn bij anderen werken in het vlees waar te nemen, die wij zelf niet hebben. Want de nucleaire bom is uiteindelijk altijd dat die ander zich niet wil onderwerpen aan Gods wil.