cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Natuurkundedocent Jacob Meijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 november 2021 door Geerten van Breugel

Natuurkundedocent: "Wil je Jezus volgen? Doe dat ook in omgang met de schepping"

“Extreme dingen doe ik niet, en toch zet ik op het gebied van duurzaamheid grote stappen.” Natuurkundedocent Jacob Meijer leerde sinds zijn studententijd dat het goed omgaan met de aarde zoveel meer is dan alleen het terugbrengen van de CO2-uitstoot. “Het heeft ook te maken met het kappen van bomen en met de uitputting van de aarde.” Daarbij pleit hij voor redelijkheid: “Ik snap dat de keuzes die ik maak niet voor iedereen te maken zijn. Maar je leven heeft impact, altijd.”

Uitrekenen deed Jacob zijn voetafdruk al eens. In een jaar waarin hij vliegt, bijvoorbeeld voor Stichting Hulp Oost-Europa, is er iets meer dan een aardbol nodig als alle mensen de aarde belasten zoals hij doet. Een jaar zonder vliegen betekent dat alle inwoners van de aarde zoals hij kunnen leven en de aarde tegelijkertijd niet uitgeput raakt. Vlees eten doet hij nog wel, maar minder dan gemiddeld. Zuivel drinken weer wat meer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Duurzaamheid
- Christenen lanceren groen manifest: "Coronacrisis legt weeffouten bloot"
- Projectleider Groen Geloven: "Ik vind het fascinerend om te zien dat steeds meer kerken wakker worden"
Meer over Duurzaamheid »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Als je kijkt hoe veel er gereageerd wordt op artikelen rondom corona, dan zou je hopen dat het hier ook gebeurde. In onze omgang met Gods schepping ligt een groot probleem. Terecht zegt Jakob: daarbij gaat het niet allereerst om de (meetbare) gevolgen maar om onze houding. Deze wereld is van God, niet van ons. Zijn schepping is te kostbaar om achteloos mee om te gaan.