cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CGK Zwolle
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

CGK Zwolle accepteert vrouwen als ouderling, diaken en predikant

De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) Zwolle heeft het besluit genomen om vrouwen toe te laten in het ambt van ouderling, diaken en predikant. ‘Met dit besluit brengen we een lang gekoesterde wens in praktijk om vrouwen een volwaardige plek te geven in het kerkelijk leven. Hier is jarenlang nadenken, overwegen en kerkelijk geduld aan vooraf gegaan’, laat de gemeente in een persverklaring weten.

Sinds 20 jaar zijn er al vrouwen actief in diverse kerkelijk rollen en functies in de kerk van Zwolle, zoals bijvoorbeeld Dien de Haan (1934-2019). Zij was in het begin van deze eeuw al voorganger in de kerkdiensten. Ook in diaconie, pastoraat en bestuurlijke functies binnen de kerkenraad zijn vrouwen actief in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle. Maar tot nog toe is de rol van vrouwen nooit geformaliseerd in een ambt, omdat kerkelijke regels dat niet toestaan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis
- Classis Zwolle geeft noodsignaal af: hoe nu verder in CGK? Prof. dr. Selderhuis antwoordt
- Behoudende CGK-predikanten willen vuist op tafel: 'Verdere stap naar faillissement CGK is gezet'
- Moeten synodebesluiten in CGK wel of niet worden opgeschort?
- Twee CGK-gemeenten vermanend toegesproken vanwege vrouwelijke ambtsdragers
- Deputaatschap CGK bevestigt: CGK-gemeenten met vrouwelijke ambtsdragers mogen vermaand worden
Meer over CGK-crisis »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Het zat er aan te komen; een kerkdienst in Zwolle lijkt ook niet op een dienst in een Bewaar het Pandgemeente. Ontbind je als CGK en voeg je bij een verband waar je het meest op lijkt: Gergem, HHK, GKv/NGK of nog iets anders naar keuze. Zo doormodderen is een complete aanfluiting....of geef elkaar de ruimte zoals binnen de CGK zoals in de GKv/NGK.