cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 maart 2021 door Piet van Midden

Gerrit: één van de mensen die het niet trok in deze Holle Bolle Gijs-wereld

In zijn nieuwste column vertelt dominee Piet van Midden het verhaal van Gerrit, een jongen die vroeger in de huisdrukkerij van zijn vader werkte. Maar wat heeft dat verhaal ons vandaag de dag te zeggen? En wat heeft de ChristenUnie daarmee te maken? Je leest het in deze column! 

In onze huisdrukkerij werkte ooit een jongen aan wie je iets een paar keer moest uitleggen voor hij het allemaal begreep. Laten we hem Gerrit noemen. Hij deed allerlei klusjes zoals opruimen en de persen schoonmaken, bezigheden waar anderen hun neus voor ophaalden. Wij liepen als kinderen nog wel eens in die drukkerij rond, voor ons verboden grondgebied, en vonden het maar zielig dat Gerrit meestal aan het schoonmaken was. Vooral mijn zusje nam het aan tafel voor hem op. Hij deed onder de maats werk, vond ze. Ze had met hem gesproken over zijn situatie, en aangezien Gerrit op alles ‘ja hoor’ had gezegd, had ze geconcludeerd dat mijn vader hier toch wel helemaal aan de verkeerde kant van de samenleving zat. Gerrit moest kunnen groeien, was haar stellige overtuiging. ‘Maar hij kan niet verder groeien. Ik heb hem aangenomen omdat ik werk voor hem heb. Daarin is hij gelukkig,’ verweerde mijn vader zich.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Mooi artikel van ds Van Midden !