cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 januari 2021 door Willem J. Ouweneel

Vrijheid: een christelijk-conservatief ideaal of een stok om mee te slaan?

(Politieke) vrijheid, dat is vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en ideologie, vrijheid om de regering te kiezen die je wilt. Dat vrijheidsideaal vind je in alle beschaafde landen in de wereld – maar is het altijd zo zuiver? Vooral politiek ‘rechts’ heeft het graag over ‘vrijheid’, soms tot in de namen van partijen aan toe: ‘Volkspartij voor Vrijheid en Democratie’ (VVD), ‘Partij voor de Vrijheid’ (PVV).

Voor rechtse Amerikanen is de term ‘vrijheid’ nog veel belangrijker dan voor rechtse Europeanen. De genoemde vrijheden zijn voor hen niet voldoende. In de afgelopen weken zagen we via de Amerikaanse media heel wat Amerikanen die beweerden dat ze zouden vechten voor hun ‘vrijheid’. Dat is opmerkelijk. Als ze gezegd hadden: ‘Ik wil vechten omdat in dit land op grote schaal geknoeid wordt met de verkiezingen’, dan had ik dat begrepen (ook al is er helemaal geen bewijs voor die stelling). Maar opkomen voor je vrijheid? Wat hebben de verovering van het Capitol op 6 januari jl. en de onlusten van de voorbije dagen met ‘vrijheid’ te maken? En denk erom: de meeste Amerikanen die dit roepen, noemen zich tevens christenen, en dus zijn hun argumenten voor ons allemaal zeer belangwekkend.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
- Snelgroeiende stichting legt typisch eigentijdse dwaling bloot: het welvaartsevangelie
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wat heeft die groteske linkse drammerige media idioterie van de afgelopen 5 jaren met vrijheid te maken?? Dat had alleen tot doel de linkse massapsychose levend te houden en tegen de verkiezingstijd verder op te zwepen.

Wat heeft die bizarre BLM mouvement met vrijheid te maken, die maanden door meerdere staten trok en daarbij een spoor van vernielingen (meerdere miljarden schade) en enkel tientallen doden achter latend. En de linkse politieke kliek, Harris voorop, betaalde ook nog openlijk de borgtocht voor de deze ratdraaiers!