cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
theo van den heuvel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 september 2020 door Patrick Simons

Theo van den Heuvel had heimwee naar gebed: "Ik rende hard, maar was ver van huis"

"De enige keer dat de leerlingen aan Jezus om specifiek onderwijs vragen, vragen ze Hem om hen te leren bidden." Dat zei voorganger Theo van den Heuvel recent tijdens een preek over bidden en heimwee. Hij sprak tijdens een dienst van Mozaiek0318 en vertelde wat Jezus ons wil geven door gebed aan de hand van de genezing van de blinde man bij Betsaida. "Jezus kiest vaak de weg van de kleine stapjes. Wij moeten wachten. Geduldig zijn. Dichtbij blijven. Vooral niet weglopen."

Theo van den Heuvel vertelde het gebedsleven van Jezus fascinerend mooi te vinden. “Als je naar het gebedsleven van Jezus kijkt in de evangeliën, zie je dat Hij heel intentioneel was in Zijn gebedsleven. Bidden was niet iets wat Hij erbij deed samen met allerlei andere dingen zoals demonen uitdrijven, wonderen doen, preken houden en gesprekken voeren. Je proeft in de evangeliën dat bidden het hart van de bediening van Jezus was. Alles wat Hij zei en niet zei, alles wat Hij deed en niet deed, leunde en steunde op een intieme omgang met Zijn Vader. En het was echt heel intiem. Je proeft over heel het leven van Jezus de glans van de innige omgang met de Vader.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
Meer over Gebed »

Abonneer je op de YouTube-pagina van Mozaiek

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
“Als iemand wist wat bidden was, waren het de leerlingen van Jezus wel." Ik denk dat de schrijver hier iets mist. Vanuit de Joodse traditie was het helemaal niet normaal om te bidden. Dat was voorbehouden aan de priesters. Bidden komt wel voor in het OT, maar het was niet iets wat elke jood elke dag deed.

De discipelen zagen en hoorden Jezus bidden, op een manier die zijn niet kende, namelijk van een kind tot zijn vader. En dan komt het wonderlijke: de discipelen mogen ook als kinderen tot God de Vader bidden.