cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 maart 2020 door Piet van Midden

Volgens dominee Piet van Midden zijn kerkdiensten via de livestream bij voorbaat mislukt

‘Ik vind het vreselijk, ik wil weer naar school,’ zuchtte mijn jongste zoon. Ik had hem achter zijn bureau gezet en opgesomd wat hij allemaal te doen had. Het onderwijsprogramma Magister is een handig hulpmiddel. Waar ik vroeger mijn ouders nog wel voor de gek kon houden, leest Magister ons meedogenloos voor wat er allemaal van de leerling wordt verwacht. Mijn zoon vindt mij erger dan de ergste leraar, heb ik zojuist gehoord.

School is zo gek nog niet. Tieners hebben structuur nodig. En ook vooral elkaar. Wie met jongeren werkt, weet dat ze altijd aan elkaar zitten te plukken. Ze zoeken de competitie. En vooral de nabijheid. Ze willen elkaar aanraken, nu ze aan de armen van hun moeder zijn ontgroeid.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Corana legt de armoede, wetticisme, religie en dwaalleringen van "de kerk" bloot. God gebruikt dit om de kerk open te breken en te confronteren met eigen bekrompenheid. Lees en vergelijk wat God deed met Zijn eerste gemeente in Handelingen 8:1 om hen uit hun zelfgenoegzaamheid te halen : hij stuurde vervolging om hen te verplichten het zendingsbevel van Jezus handen en voeten te geven. .....