cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
mars voor het leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Redactie

Agressie richting deelnemers Mars voor het Leven: "Christenhonden"

Afgelopen zaterdag vond de Mars voor het Leven plaats. Het ging er anders toe dan in andere jaren. Waar er vorig jaar nog meer dan tienduizend mensen in stilte door de straten van Utrecht liepen, waren dat er dit jaar in Den Haag vanwege het coronavirus slechts een handjevol. Toch was er volop aandacht en niet alleen op een positieve manier. Zo vonden er diverse scheldpartijen plaats.

Ieder jaar wordt er als afsluiting van de Week voor het Leven een mars georganiseerd. Daarin vragen de deelnemers aandacht voor het ongeboren leven. Zaterdag vond de mars in een andere vorm plaats. Er liep slechts een klein aantal mensen mee en het volledige programma was vanaf 11.00 uur te volgen via een livestream. Het totale programma duurde ongeveer anderhalf uur. Sprekers waren onder andere SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij, fractievoorzitter van ChristenUnie Amsterdam Don Ceder en directeur van NPV Zorg Diederik van Dijk.   

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
- Abortusdebat waait over naar Nederland: GroenLinks-Kamerlid haalt uit naar evangelicals
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goede bijdrage van Don Ceder: ‘Houd het gesprek alsjeblieft levend (ook met medemensen als Lilianne Ploumen)!” Met de leuze van De Bovengrondse, dat de vrouw ‘Baas in eigen buik’ moet zijn, ben ik het eens, tenminste (!) wanneer het slaat op seksueel grensoverschrijdend gedrag van mannen. De vrouw heeft zelf te beslissen over wie er bij haar seksueel mag binnendringen. Onvrijwillige seks moet eerder strafwaardig zijn en aanranding en verkrachting moeten bij letsel nog weer zwaarder worden bestraft.