cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ark van Noach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

08 september 2022 door Patrick Goede

Replica van ark van Noach door de bliksem getroffen: "Reminder dat God over ons waakt"

Ken Ham is een christelijke ondernemer die een levensgrote ark tentoon stelt. Vorige week deelde hij een foto van de bliksem die insloeg in de ark. "De bliksemafleider deed zijn werk en beschermde de ark toen afgelopen maandag tijdens een storm de bliksem insloeg", vertelt Ham op zijn Facebookpagina. Hij ziet er een mooie paralel in met Gods Woord.

"Door de Bijbel heen zien we de verantwoordelijkheid van ons mensen en Gods souvereiniteit hand in hand gaan. Onze verantwoordelijkheid in deze gevallen schepping was om ervoor te zorgen dat we een bliksemafleider hadden geïnstalleerd; niet veel anders dan bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie tegen brand. Maar ondanks dat worden we eraan herinnerd dat onze Maker en Redder over ons waakt als de stormen van het leven ons raken. Nahum 1:7 (NLD1939) zegt: 'Jahweh is goed voor die op Hem hopen, Een toevlucht in tijden van nood; Hij kent, die tot Hem hun toevlucht nemen'."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties