cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Redactie

Blunderde Gert-Jan Segers door demissionair premier Rutte uit te sluiten? - CIP Podcast

Bijna 53 procent van ChristenUnie-stemmers vindt het goed dat de partij haar vijf Kamerzetels niet beschikbaar stelt voor een volgend kabinet onder premier Mark Rutte. Een relatief groot gedeelte zet dus vraagtekens achter de opstelling van de regeringspartij en vindt de keuze om Rutte uit te sluiten 'voorbarig en niet slim'. Heeft Gert-Jan Segers geblunderd? Deze vraag kwam ter sprake in de CIP Podcast.

"Nadat Segers bekend maakte dat de CU niet in een nieuwe regering met Rutte als premier zal plaatsnemen, waren alle remmen binnen de VVD los", merkt CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper op. "In alle media waren VVD-kopstukken te zien om Segers weg te zetten als 'Judas' en 'Fariseegers'. In politiek opzicht is dat slim gespeeld door de VVD. In eerste instantie was Segers de held door 'leugenaar' Rutte schaakmat te zetten. Door de geslaagde mediacampagne van de VVD is het sentiment steeds meer aan het omslaan en krijgt Rutte meer en meer het voordeel van de twijfel."

"Mensen die kritisch zijn op Segers wijzen ook op het feit dat Segers tijdens Rutte-3 iedere week onderdeel was van het coalitieoverleg en ook deel uitmaakte van de bestuurscultuur die nu moet veranderen. Maar Segers is niet de persoon die keer op keer geen actieve herinnering heeft aan in het verleden genomen besluiten, voortdurend sorry moet zeggen vanwege andere standpunten en in achterkamers de positie van een kritisch Kamerlid bespreekt. Zou ik als het erop aankomt mijn portemonnee geven aan Rutte of Segers? Ik zou het wel weten!", aldus Schipper.

Beluister het fragment vanaf minuut 6:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je moet Segers er niet op aanspreken dat hij niet meedoet aan een volgend cabinet waarin Rutte de Minister President wordt. De leden hebben in meerderheid voor deze instelling gekozen en daar heeft Segers zich aan gehouden. Trouwens Rutte gaat er prat op dat hij bijna 2 miljoen stemmen heeft gekregen maar daar zit een verhaal aan vast. Mijn dochter, zelfstandige vrouw, heeft nog nooit VVD gestemd. Toen ik met haar sprak over de verkiezingen zei ze op de VVD te zullen stemmen omdat ze veel respect had voor Rutte vanwege zijn Corona beleid?