cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pakistaanse christen nadeem joseph
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2020 door Nienke Alblas

Pakistaanse christen na verhuizing doodgeschoten door moslimbuurman

De Pakistaanse Nadeem Joseph is overleden aan de gevolgen van een schotwond in zijn buik. De christen liep de verwonding op in juni toen hij werd aangevallen door zijn nieuwe moslimburen. De Christian Post vermeldt dat Joseph drie weken na zijn ziekenhuisopname is overleden.

"De enige misdaad die Nadeem Joseph had begaan was het komen van een huis in een buurt met moslims. Dit kostte hem zijn leven", schrijft non profit organisatie Voice of Pakistan Minority. De organisatie komt op voor minderheden in Pakistan. "Dit incident geeft de waarde aan van de levens van minderheden in Pakistan."

Minderheden zoals christenen en joden worden in Pakistan als een bedreiging van de islam gezien. Christenen worden achtergesteld bij het vinden van werk, in hun inkomens en woonplaatsen. Sommige wijken mogen alleen door moslims bewoond worden. Dit gold echter niet voor het huis dat de familie Joseph betrok. 

Nadeem Joseph betrok in juni zijn nieuwe huis in Peshawar. De wijk waarin het huis staat is voornamelijk bewoond door moslims. De buurman van Joseph, Salman Khan, riep zijn zoons en mannelijke familieleden erbij om Nadeem Joseph te bedreigen. Als hij zijn huis niet zou verlaten, zouden ze hem en zijn familie vermoorden. 

Dagenlang werd de christelijke familie Joseph bedreigd door hun nieuwe buren. Toen Joseph weigerde zijn huis te verlaten werden er schoten gelost door Khan. Joseph werd getroffen in zijn buik, zijn schoonmoeder liep een schotwond op in haar schouder. Het nieuws dat Joseph is overleden werd door lokale organisaties opgepikt, maar het incident kreeg geen aandacht van lokale overheden of grotere media.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen