cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jim Carrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

20 juli 2017 door Redactie

Jim Carrey van 'Bruce Almighty' vertelt bendeleden over Jezus - en het is prachtig!

Jim Carrey, de bekende acteur die vooral bekend werd vanwege zijn rol in 'Bruce Almighty' sprak recent op uitnodiging van een vriend bij ex-gevangenen en voormalig bendeleden uit de VS. De woorden die hij daar sprak worden nu massaal gedeeld op internet. Carrey sprak namelijk indrukwekkend over Jezus, lijden en verlossing.

"Deze ruimte is vervuld met de aanwezigheid van God," vertelde hij.

"We dienen allemaal ons lijden en onze verliezen te voelen. Ik geloof dat lijden leidt tot verlossing." Dit is wat hij vervolgens zei: 
"Dat jullie hier zijn laat zien dat jullie al een beslissing hebben gemaakt," zei hij tegenover de ex-bendeleden. "Je hebt ervoor gekozen om door de poort van vergeving te lopen naar genade. Dat jullie hier zijn laat zien dat jullie die beslissing al genomen hebben. Net zoals Christus deed aan het Kruis. Hij lijdde inmens en werd erdoor gebroken, tot het punt van vertwijfeling en het gevoel van absolute verlatenheid, dat we allemaal hebben gevoeld." 

"Maar dan is er een keuze die gemaakt moet worden," vervolgde de wereldberoemde acteur. "En die beslissing houdt in dat je durft te kijken naar de mensen die het lijden in je leven hebben veroorzaakt en dat je naar hun kijkt met compassie en vergeving. En wat er dan gebeurt is dat de poorten van de hemel opengaan. Voor ons allemaal. Dat wens ik jullie toe. En ook mijzelf."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen