cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Evert-Jan Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 mei 2023 door Jeffrey Schipper

Evert-Jan Ouweneel hoopt op meer zwakke christenen: "Hoe machtiger de kerk, hoe meer ruzies"

“Waarom worden we omringd met kwakkelende gelovigen in plaats van onfeilbare morele figuren die het altijd goed doen? Omdat we Christus nodig hebben. Hoe machtiger de kerk, hoe meer christenen ruzie maken. Hoe zwakker de kerk is, hoe harder ze naar elkaar toe rennen.” Deze woorden zijn afkomstig van Evert-Jan Ouweneel, één van de sprekers tijdens een landelijke inspiratiedag voor christelijke leiders en aankomende leiders (studenten).

“Als er heel veel dingen niet kloppen in deze wereld, wat verwacht God dan eigenlijk van ons?”, zegt de cultuurfilosoof verwijzend naar de klimaatcrisis. “Zijn wij dan degenen die in Jezus’ naam het klimaat moeten redden omdat we Jezus hebben leren kennen? Kijk naar al die migratiestromen: is het aan ons als christenen om al die vluchtelingen op te vangen? Oftewel, wat moet de houding zijn van christenen in een tijd waarin veel dingen niet kloppen? Moeten we extra sterk zijn of moeten we ergens anders heen?”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

V
Goed verhaal Evert-Jan. Net als Paulus hebben ook wij nu een doorn in het vlees. Er is een engel van satan die ons met vuisten slaat. satan bied weerstand want hij weet dat zijn einde nadert. Ook wij hoeven niet te bidden dat die doorn wordt weg gehaald. Sterker, die doorn (tegenstand) is voorspeld, Het hoort er bij. Jezus bemoeide zicht niet met de politiek, niet met de keizer, niet met het bestuur van het land, en ook niet met het sanhedrin. Jezus verkondigde het koninkrijk der hemelen. Laten wij Jezus hier in volgen. laten we Gods konink.