cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tabitha van Krimpen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 maart 2023 door Tabitha van Krimpen

Moeten meer vrouwelijke theologen hun hoofd boven het maaiveld uitsteken?

“Het wordt tijd voor meer vrouwelijke versies van Huijgen en Ouweneel; vrouwelijke theologen die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken, ook als ze daarmee op de kerkelijke tenen van broeders en zusters trappen (voor de goede zaak!),” zo betoogt Jeffrey Schipper in een artikel naar aanleiding van een netwerkbijeenkomst van Cvandaag waarbij er kritiek kwam op het feit dat de drie sprekers witte, mannelijke 65+ ers waren.

Hij betoogt dat vrouwelijke theologen op basis van hun theologische kwaliteiten gekozen zouden moeten worden voor interviews, spreekbeurten en mediaoptredens en niet vanwege hun geslacht. Het is een argument dat vaker wordt gebruikt, ook als het gaat over vrouwen in bijvoorbeeld de politiek of het bedrijfsleven. Dat klinkt als een sluitende redenering, maar is het niet.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Ik zocht pas informatie op internet en kwam terecht op de website indevallei.nl

Geen idee wie deze dames zijn maar ik was zeer te spreken over het goed-onderbouwde artikel wat ik daar las.Er zijn vandaag de dag legio mogelijkheden voor vrouwelijke theologen om hun kennis in te zetten maar daaronder schaar ik dan net niet een gezaghebbende functie in een gemeente.

Wel denk ik aan publicaties, getuigenissen, spreekbeurten voor andere vrouwen, etc. Deze zaken zijn belangrijk! Juist voor 'mede-vrouwen' die daar meer 'klik' mee hebben.