cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Elsbeth Gruteke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 november 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Elsbeth Gruteke: "Ook als dominees onbetaalbaar worden, zorgt God voor Zijn kerk"

Als tiener vertelde dominee Elsbeth Gruteke thuis dat ze gelooft in God. ‘Ach kind, dat waait wel over’, reageerde haar moeder. Maar haar geloof is niet verdwenen. Integendeel, het heeft zich juist verdiept. “Een waakvlammetje werd een vuur”, zo vertelt de radiopresentator en PKN-predikant. Na periodes in Amsterdam en Zeewolde heeft Gruteke sinds kort de confessioneel-evangelische gemeente Kruiskerk in Huizen onder haar hoede. Cvandaag zocht Gruteke op. “Ook als wij dominees onbetaalbaar worden, zorgt God voor Zijn kerk.”

Op 8-jarige leeftijd ontmoette Gruteke tijdens haar vakantie in Frankrijk een vriendinnetje. “Ik ontdekte dat ze in Nederland een paar dorpen verderop bij ons vandaan woonde. In tegenstelling tot ikzelf, is zij wel grootgebracht in een christelijk gezin. Met hen ben ik mee geweest naar een christelijk kinderkamp op Schiermonnikoog. Dat is de eerste plek waar ik iets over de Heere Jezus hoorde. Door middel van christelijke kinderliedjes en verhalen leerde ik een nieuwe wereld kennen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op zich een zeer aansprekend verhaal natuurlijk hoe Elsbeth tot geloof is gekomen in haar leven..

Ik denk dat ieder, die tot het geloof komt het verlangen krijgt om het te delen en iets te betekenen voor anderen en te mogen dienen in Gods Koninkrijk.

Maar dat is nog geen roeping om predikant te worden toch?

Ik denk dat we ons gevoel hierin en roeping tot prediker moeten onderscheiden.

Want op vele plaatsen in de bijbel is -hoe je de teksten ook buigt- dit ambt een taak voor broeders.

Er zijn vele -niet mindere- taken voor onze zusters.