cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee A. Beens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

Ds. A. Beens: "Het domineesbestaan heeft mij bloed, zweet en tranen gekost"

“Als jonge dominee liet ik mij leiden door hoe anderen over mij dachten. Toen ik daarvan werd bevrijd kwamen mensen tot geloof in de Heere Jezus,” vertelt ds. A. Beens. Als predikant heeft hij veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Zijn levensverhaal werd opgetekend in het boek ‘Nu het ouderdomt’. Cvandaag ging naar Barneveld en sprak met de hervormde emeritus-predikant het domineesbestaan, angstgeloof en het ontstaan van de PKN. “Het domineesbestaan heeft mij bloed, zweet en tranen gekost.”

Beens groeide op in het christelijke dorp Genemuiden. “Op zondag stond een zeer inspirerende dominee tegenover ons. Op mij wist ds. G. H. van Kooten over te brengen hoe goed het is om God te dienen. Zijn woorden gingen, dankzij de Heilige Geest, met mij aan de haal. Bij zijn afscheid kwam hij langs bij mijn grootouders. Bij hen woonden we destijds in huis. Als 13-jarig jochie hoorde ik hem tegen mijn moeder zeggen: ‘Ik vind dat hij dominee moet worden.’ Ik stond helemaal perplex, want met die gedachte liep ik rond. Die opmerking van Van Kooten ervoer ik als een goddelijk ‘yes’.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Heel bemoedigend! Wat is het moeilijk om los te komen van " wat mensen denken"