cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

Wat kunnen christenen leren van geschil InSalvation en LHBTI-dominee? Jan Pool antwoordt

“Er zijn tientallen kerken waar huwelijken van LHBTI’ers worden ingezegend, andere kerken doen dat principieel niet. Die ruimte moeten we elkaar gunnen”, stelt spreker Jan Pool. Vanwege een meningsverschil over het huwelijk van dominee Alexander Noordijk is een concert van InSalvation in de protestantse gemeente van deze predikant geannuleerd. Wat kunnen christenen leren van de kwestie-InSalvation? Cvandaag ging in gesprek met spreker Jan Pool.

Een paar dagen nadat Jan Pool in de christelijke nieuwsmedia las over het geschil tussen de LHBTI-predikant en InSalvation, sprak hij in een kerkdienst over ‘genade’ als thema. Na afloop raakte Pool in gesprek met een homoseksuele broeder die met een man is getrouwd. ‘Wat enorm pijnlijk voor beide partijen’, zei hij in gesprek met Pool. ‘Er zijn alleen maar verliezers.’ Aanbiddingsleider Jafeth Bekx noemde hij ‘een mooie, integere vent’. De homoseksuele man gaat ervan uit dat de aanbiddingsleider namens InSalvation ‘met liefde het gesprek is ingegaan’. Pool: “Laten we een voorbeeld nemen aan deze houding. Wat we nu moeten doen is de pijn verzachten in plaats van de pijn vergroten.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Er moet ruimte zijn voor beide meningen."Sorry, maar dit vind ik te zwak gesteld.

Er moet ruimte zijn voor ménsen, maar qua meningen telt er in het christelijk geloof maar eentje, namelijk die van Hem.