cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 september 2022 door Ds. J. Belder

In onze cynische samenleving is beledigen, kwetsen en intimideren een gewone zaak

De Nederlandse samenleving verhardt, verruwt en verhuftert. Het is een ontwikkeling die al jaren gaande is, maar die sinds de corona-epidemie kwam, alleen maar is geïntensiveerd. Op televisie is Johan Derksen de held van veel kijkers. Een breed publiek smult van zijn homofobe, seksistische en racistische opmerkingen. In De Telegraaf slaagt Rob Hoogland er steeds weer in om zijn slachtoffers met pek en veren te besmeuren. Zo heet minister Kaag steevast een heks, die een gouden bezem verdient, vulde Wilders onlangs aan. In de NRC heeft Youp van ’t Hek al evenmin last van fatsoensgrenzen. Ook cabaretiers kunnen er wat van. Heel anders dan hun voorgangers Wim Sonneveld en Toon Hermans, die waren niet uit op kwetsen en wonden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Refozuil zoekt koortsachtig een weg tussen verwarring en verstarring
- Reformatieherdenkingen roepen vragen op: zijn we de kluts kwijt?
- Christenen zijn geneigd te vechten op fronten waar Christus niet is
- Wij kunnen onmogelijk heel de wereld onderdak bieden (maar gesloten grenzen zijn een illusie)
- Waarom iedere christen is geroepen om te bidden voor de overheid
Meer over Ds. J. Belder »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Ik vind dit over het algemeen een aanvaardbaar artikel. Toch ben ik van mening dat je het schelden, beledigen, intimideren enz. niet geïsoleerd kunt beoordelen. Zij zijn ook het resultaat van een overheid die niet luistert (ook niet naar wie het keurig verwoordt), zich niets aantrekt van kritiek, alles onder het tapijt veegt en een volstrekt ondemocratische wijze van besluitvorming (via de EU met name) heeft omarmd.