cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Irpin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 augustus 2022 door Patrick Simons

In een door de Russen aan puin geschoten Oekraïense stad groeit deze kerk als kool

Terwijl de aandacht in Nederland voor de Russische invasie in Oekraïne langzaam wegebt, zijn de puinhopen in de Oekraïense steden onverminderd groot. Te midden van die puinhopen is de Irpin Bible Church in de gelijknamige voorstad van Kiev echter een baken van hoop. De kerk groeit als kool én is de spil in de wederopbouw van Iprin en omliggende steden. Sinds juni trekt er elke maand een groep Nederlandse christenen heen om te helpen: “Ik zou willen dat de kerk in Nederland zo is als die in Irpin.”

Vanaf het moment dat de Russen Oekraïne binnenvallen, laat de invasie Gerben Huisman (op de foto zichtbaar in een rood T-shirt) niet meer los. De voormalig directeur-bestuurder van World Servants besluit dan ook om vanuit zijn kerk in Leeuwarden gebedsavonden en inzamelingsacties te organiseren: “Het transport van de ingezamelde spullen werd georganiseerd door de Vierde Musketier”, vertelt hij desgevraagd. “We kwamen op die manier in contact met een echtpaar uit Irpin en ze nodigen ons uit om langs te komen om te komen helpen. Dat was begin april, net nadat de Russen uit hun stad waren weggetrokken. We twijfelden even omdat we geen ramptoerist wilden zijn, maar uiteindelijk ben ik in april met mijn zoon en iemand uit onze kerk toch gegaan.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Oorlog Oekraïne
- Oekraïnedebat: een gebed en een psalm in de Tweede Kamer
- Segers beschuldigt Poetin van blasfemie: “Jezus geciteerd om bloedbad goed te praten”
- Zien we elementen van de eindtijd in de oorlog tegen Oekraïne?
- Mag ik als christen Poetin haten?
- Zendeling Stefanie de Wildt blijft in Oekraïne: "De Heere geeft ons vrede en ik hoef niet bang te zijn"
Meer over Oorlog Oekraïne »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Daar word ik nou helemaal vrolijk van!

"De kerk is door de stad gevraagd om de opbouw en de hulp te coördineren en vervult die rol met verve."

Geen eindeloos gepraat over kerk-en-staat, maar gewoon aanpakken! Dan ziet een 'staat' die het beste voor haar burgers zoekt, dat dat de beste hulp is die geboden kan worden!"Eerst de kerk herstellen en dan pas kijken waar je zelf met vrouw en kinderen kan wonen." - het lijkt of ik de boeken van Nehemia en Haggaï opsla! Heerlijk!