cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juni 2022 door Patrick Goede

Jan Pool: "Als kerk hebben we een geweldig antwoord voor de mensen om ons heen"

Spreker Jan Pool wil dat de status quo van de geestelijke gesteldheid in Nederland doorbroken wordt. Hij sprak zaterdagmiddag over opwekking tijdens de gelijknamige pinksterconferentie in Biddinghuizen, die na twee corona-edities weer in volle glorie plaatsheeft. Aan de hand van het verhaal van Gideon uit het Oude Testament legde Pool uit dat de Heilige Geest centraal staat. "Het was de Geest van God die het verschil maakte bij Gideon en niets anders."

Evangelist Charles Finney maakte begin 19e eeuw een opwekking mee, illustreert Jan Pool. "Finney vertelt over het moment waarop Gods Geest over hem kwam: 'De Heilige Geest kwam op een manier die als een elektrische schok door mijn lichaam ging, golven van vloeibare liefde. Woorden schieten tekort om deze liefde die over mij heen ging uit te drukken.' Zo werd Charles Finney diepgeraakt door de Heilige Geest, hij begon te getuigen over God en veel mensen in zijn omgeving bekeerden zich. Ook in zijn kerkelijke gemeente brak een opwekking uit. Wanneer hij met de trein reisde, braken mensen soms in huilen uit omdat ze overtuigd raakten van hun zonden en de Heilige Geest hen overspoelde met liefde. Uiteindelijk zijn een half miljoen mensen door zijn bediening tot geloof gekomen. Dat kwam dus allemaal omdat één man diep geraakt werd door de Geest van God."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2022
- Gemiste kans: wéér geen refodominee op podium Pinksterconferentie Opwekking
- Jannica van Barneveld heeft een boodschap voor christelijk Nederland: “Stop te denken dat je zelf de controle hebt”
- Henk Stoorvogel vraagt of je genoegen neemt met je verhaal met God: "God kan er altijd overheen"
- Directeur Opwekking vertelt wat de Heilige Geest doet: "Wat we moeten doen? Ons bekeren!"
- Opwekking 2022 van start: CIP.nl doet uitgebreid (preek)verslag!
Meer over Opwekking 2022 »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een geweldige preek die gaat tot de kern.