cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Shagufta Kausar en Shafqat Emmanuel, foto Cees van der Wal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 mei 2022 door Sjoukje Dijkstra

Shagufta en Shafqat werden ter dood veroordeeld wegens godslastering: "We zijn niet boos op God"

In 2014 werden ze ter dood veroordeeld, omdat ze godslasterlijke sms'jes zouden hebben verzonden. De in hoger beroep vrijgesproken Shagufta Kausar en Shafqat Emmanuel uit Pakistan vertelden hun verhaal tijdens de HVC regiotour. "De blasfemiewetten zijn achterhaald en moeten weg", zegt Shafqat. "Mensen moeten daarvoor lobbyen. En gebed is nodig voor hen die onterecht in de gevangenis zitten, zoals wij dat zaten."

Acht jaar lang zaten ze vast en werden ze gemarteld. Saif-ul-Malook, de advocaat die ook Asia Bibi vrij kreeg, wist ook hen vrij te pleiten. Vanaf dat moment kwam hun leven in een stroomversnelling. Ze belandden eerst in een safehouse en van daaruit vluchtten ze naar Europa. Ondanks dat het gezin nu veilig is, moet hun locatie geheim blijven. Over de tijd in de gevangenis kunnen ze met behulp van een tolk wel een en ander vertellen. Voor hen was met name de angst om op een dag ter dood gebracht te worden het grootst. De onzekerheid, niet wetend of de volgende dag de dag was dat ze zouden sterven. "De tijd die we in de gevangenis doorbrachten, zal ik nooit vergeten. Ik wil het het liefst achter me laten", vertelt Shafqat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Pakistan
Meer over Pakistan »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Diep respect mogen we hebben voor onze broeder en zuster, die door een diep dal zijn gegaan.

Mede dankzij de dappere Pakistaanse advocaat en HVC kunnen ze nu hun leven in vrijheid gaan opbouwen, samen met hun kinderen.Elke christen zou minstens steun kunnen geven aan òf HVC òf Stichting Ondergrondse Kerk òf Open Doors. Zodat we middels gebedssteun en donaties hun onmisbare hulp mogelijk blijven maken voor broeders en zusters in de verdrukking.

‘ Zover gij dit voor één van hen gedaan hebt hebt gij dat voor Mij gedaan ‘ zegt de Schrift.