cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wilkin van der Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 april 2022 door Patrick Simons

Wilkin van der Kamp over de grootste misvatting van Gods liefde: "Ik zal Hem nooit Papa noemen"

“De grootste misvatting van Gods liefde is dat God een knuffelgod is. Ik zal Hem nooit Papa noemen.” Aan het woord is voorganger en auteur Wilkin van de Kamp. We spraken met hem over zijn boek God is liefde punt! Vandaag komt onder meer de hel, het unieke van Gods liefde en de grootste misvatting van Zijn liefde ter sprake. “Bij de wederkomst zal de Jezus van Patmos neerdalen op aarde, niet de Jezus van Bethlehem.”

Vorige week vertelde Wilkin dat het kwaad pas definitief onttroond zal worden als Jezus terugkomt. En die terugkomst is niet direct aanstaande, zo benadrukt hij. “Ik kan je vertellen dat dit niet vandaag is. Sommige christenen denken dat Jezus - gezien de vele tekenen - elk moment terug kan komen. Maar Jezus zegt in Mattheüs 24 twee keer dat de tekenen nog niet het einde zijn, maar het begin van de weeën. Hij zei: ‘Dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis van de volken: en dan zal het einde komen’ (Mattheüs 24:14). Het einde zal pas komen als alle volkeren, letterlijk staat er alle etnische entiteiten ofwel taalgebieden, bereikt zijn met het evangelie. Het is een feit dat op dit moment zo’n zevenduizend volkeren nog niet bereikt zijn met het evangelie. Jezus komt vandaag niet terug. Echt niet. Christenen die dat wel verkondigen, gebruiken in mijn ogen angst om mensen tot Christus te leiden. Angst resulteert zelden of niet in liefhebben, waardoor er niet een echte bekering kan plaatsvinden. Ik ben er niet zeker van dat deze manier van ‘getuigen’ in ons post-christelijke land nog werkt. Ik weet niet of dat het goede aas is waarmee we zullen vissen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Wilkin van de Kamp te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Romeinen 8:15 Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader.