cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hilde en Annasjouk Xpeditie 3.6.0.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 april 2022 door Nienke Alblas

Annasjouk en Hilde nemen christelijke ouders mee op ontdekkingstocht: "Wees nieuwsgierig"

Hoe breng je het geloof over op kinderen? Een vraag waar veel ouders mee worstelen. De twee bevlogen zussen Hilde en Annasjouk bieden ouders praktische handvaten bij de geloofsopvoeding. Zij moedigen ouders aan om de geloofsopvoeding te zien als een ontdekkingstocht, een expeditie. "Wees nieuwsgierig en durf jezelf nog steeds vragen te stellen", aldus Hilde.

Hilde heeft een achtergrond in het bewegingsonderwijs en Annasjouk is orthopedagoog. Beide waren jaren actief in de organisatie van het Kinderplein bij de jaarlijkse Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Daarnaast hebben ze zelf inmiddels volwassen kinderen en dus persoonlijke ervaring in geloofsopvoeding. Samen zetten ze Xpeditie 3.6.0. op om ouders én kinderen mee te nemen op een bijzondere ontdekkingstocht. "Xpeditie 3.6.0. staat voor een actieve ontdekkingstocht waarin we 360 graden om ons heen kijken. Deze expeditie vindt plaats in een landschap. In het midden van dit landschap, ons leven, en die 360 graden, waarin we nieuwsgierig om ons heen kijken, zetten we Jezus. Hij is het middelpunt, vanuit Hem kijken we naar alles om ons heen", vertelt Hilde. "Wanneer je met je gezin leeft, ben je in een figuurlijk landschap met elkaar onderweg. Je komt bergen, dalen, rivieren, steden, tuinen en woestijnen tegen. Iedereen heeft in dit landschap zijn eigen plek, maar er is één verzamelpunt waar we bijeen komen: bij Jezus."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opvoeden
- Hoe autisme het leven van Bianca beïnvloedt: "Ik voel me altijd een soort buitenlander"
- Waarom Daniëlle Koudijs moeders oproept om hun masker af te zetten
- Het zoontje van Annette werd veel te vroeg geboren: "Je kind vasthouden is onwijs krachtig"
- Muzikaal echtpaar legt uit hoe ze hun zes jongens opvoeden tot kinderen van God
- Jos de Kock: "Genade is nodig voor een goede opvoeding"
Meer over Opvoeden »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen