cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sebastiaan van Wessem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Jeffrey Schipper

Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"

“Het is schokkend hoe ons angst wordt aangepraat door overheden en media. Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen.” Een week lang verbleef Sebastiaan van Wessem in de Amerikaanse staat Florida, waar van coronamaatregelen al maandenlang nauwelijks sprake meer is. Na inspirerende ontmoetingen met Amerikaanse, Afrikaanse en Europese broeders en zusters keerde de pastor van Celebration Church in Hilversum begin december terug naar een land, waarin 2G-beleid en een vaccinatieplicht onderdeel zijn geworden van het maatschappelijk debat.

De gouverneur van Florida, de Republikein Ron DeSantis, besloot ongeveer een half jaar geleden om met onmiddellijke ingang alle coronamaatregelen te beëindigen. DeSantis verklaarde alle plaatselijke noodbevelen ongeldig vanaf 1 juli. Verder mogen bedrijven, overheidsinstanties en scholen vanaf 1 juli mensen niet verplichten een vaccinatiebewijs te tonen. Als zij dit toch eisen riskeren ze 5000 dollar boete. De gouverneur wees op het dalend aantal infecties en sterfgevallen door de geleidelijke vaccinatie van de bevolking. De vaccinatiegraad in Florida ligt op ongeveer 65 procent, lager dan in landen als Nederland en Duitsland, waar inwoners nog altijd wél met coronamaatregelen te maken hebben.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Een goede reactie, Sebastiaan van Wessem! Ongevaccineerden die geen symptomen hebben, zijn trouwens gezond, kunnen ook niemand besmetten, en hoeven ook niet getest te worden. Die medische waarheid is al heel lang bekend, maar door de angst die aangepraat wordt, beseffen velen dat niet meer. Gevaccineerden kunnen juist anderen besmetten, vooral omdat de "vaccins" de symptomen onderdrukken.