cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Spoedoverleg Urker dominees nodig om burgeroorlog met journalisten te voorkomen

Als een volwassen man (met kinderen) een journalist aanrijdt en vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog worden gemaakt, weten we hoe laat het is. Op Urk is het vijf voor twaalf. Mijn oproep: laat alle dominees op Urk vandaag of morgen in een spoedoverleg bij elkaar komen in de Urker variant van het Catshuis.

Inmiddels is er genoeg geschreven over die PowNed-verslaggever die zo’n ongelukkige stem heeft dat het klinkt alsof hij drie uur per dag psalmen op hele noten zingt. Ook voel ik mij niet geroepen om die kerkganger die het gaspedaal en de rem niet uit elkaar kon houden nog een keer tot de orde te roepen. Wel zou er korte metten gemaakt moeten worden met de neiging om de kop in het zand te steken. Zondag zagen we geen incidenten, er is meer aan de hand. De geest is uit de fles. De brutaliteit van journalisten zet kwaad bloed bij de Urker gemeenschap en de geweldincidenten maken journalisten nog fanatieker.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Beste Jeffrey, hoe goedbedoeld ook, ik ben het hier niet mee eens.

De journalisten hebben zelf boter op hun hoofd, door te berichten over orthodoxe kerkmensen zoals zij hebben gedaan. Ook politici hebben boter op hun hoofd, zelfs christelijke politici. Met jouw voorstellen ligt de schuld voor de escalatie geheel bij deze Urker, die getergd was.

Ik denk dat het een beter idee is, dat de journalisten op zondag wegblijven bij kerken. En dat journalisten eerlijker gaan berichten over het coronabeleid van deze regering.