cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Geweldsincident Mieraskerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juni 2021 door Jeffrey Schipper

60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever

De kerkganger die in maart een verslaggever van de regionale omroep Rijnmond aanviel, heeft daarvoor een taakstraf van 60 uur gekregen. Ook moet de 43-jarige man het slachtoffer Jacco van Giessen een schadevergoeding van 500 euro betalen, melden diverse media.

De man werd na het geweldsincident tijdens de kerkdienst in de Mieraskerk naar buiten begeleid en opgepakt. Van Giessen was als journalist aanwezig bij de kerk omdat deze besloten had alle leden weer uit te nodigen voor de kerkdiensten. Hij probeerde mensen die naar de kerk liepen vragen te stellen, maar werd vervolgens plotseling van achter aangevallen. Hij werd geduwd en in zijn buik getrapt. Van Giessen besloot aangifte te doen.

Het OM zegt volgens de NOS aangiftes van journalisten van bedreigingen en mishandelingen zeer serieus te nemen. Omdat journalisten door dergelijke incidenten worden belemmerd in hun werk, worden er hogere straffen geëist en opgelegd.

Later bood de kerkenraad van de Mieraskerk haar excuses aan voor wat er die gebeurde: "Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welkbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Dit had niet mogen gebeuren."

De verdachte kan nog in hoger beroep gaan. Hij heeft twee weken de tijd om daartoe te beslissen.

Na het geweldsincident zocht De Telegraaf kerkgangers van de Mieraskerk op voor een reactie. Verreweg de meeste kerkgangers weigerden beleefd om mee te werken aan een interview. Toch waren er nog enkele kerkgangers die wilde reageren:


Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
- Sionkerk vermindert aantal kerkgangers met Pasen wegens "veiligheid" gemeenteleden
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Welke taakstraf krijgen journalisten voor het “stalken “ van een bepaalde groep mensen?

Vertelt de media ook over het opdringerig gedrag door iemand steeds een microfoon onder de neus te duwen? Nee natuurlijk niet, het gaat allemaal om het verhaal wat zodanig wordt ingekleurd dat het goed verkoopt!

Dat is de zgn persvrijheid.

Als ik ongevraagd foto’s of een film maak van iemand schend ik de privacy en daar staat een fikse boete op.

De wet op de privacy geldt voor iedereen.

Maar de journalisten mogen boven de wet staan????

Echt niet!