cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pers urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Redactie

Hoe gedroegen journalisten zich tegenover kerkgangers?

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel en de Sionkerk op Urk wijzen met de beschuldigende vinger naar de media. Vanuit beide kerken klinken geluiden dat ze voorafgaand aan de geweldsincidenten werden geïntimideerd. Dit sluit aan bij wat een niet-gelovige journalist eerder al onthulde. Wessel Snoek, ouderling en woordvoerder van de Sionkerk, noemde de journalisten zelfs terroristen en stelde dat de SS vriendelijker was in de Tweede Wereldoorlog. Deze woorden zijn inmiddels ingetrokken. 

De Sionkerk werd afgelopen week landelijk nieuws nadat uitlekte dat men de kerk helemaal openstelt bij diensten. Het was dan ook te verwachten dat er afgelopen zondag veel journalisten aanwezig waren bij de gereformeerde gemeente op Urk. Zoals inmiddels bekend liep dat volledig uit de hand. Vanuit het hele land werd met afschuw gereageerd op het geweld waar journalisten mee te maken kregen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Toen ik de artikel van gisteren las bekroop mij al de gedachte dat dit wel eens in scène kon zijn gezet. We leven tenslotte in een tijd waarin de leugen, meer dan ooit tevoren, regeert. De haat tegenover christenen en het christelijk geloof wordt (wereldwijd) met de dag groter. Ik geloof dat dit moet gebeuren, maar ik denk ook dat we moeten gaan leren ons hierin te verheugen, omdat dit betekent dat onze verlossing nabij is. Jezus komt spoedig om Zijn bruid hier weg te halen!