cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2021 door Willem J. Ouweneel

Is de sneeuw die ons land bedekt gestuurd door God?

Aan tafel hadden we een leuke discussie over de vraag waar de sneeuw vandaan komt. Meteorologie is natuurlijk een serieus vak, en ik vind het razendknap dat we midden vorige week al hoorden dat het van zaterdag op zondag zo erg zou sneeuwen en dat het deze week zo koud zou zijn. Hoe weten meteorologen dat?

Zij verstaan de kunst van het voorspellen. Betekent dit, dat je ze kunt vergelijken met de bijbelse profeten? Elia verkondigde bijvoorbeeld dat er geen dauw of regen zou zijn in het land, totdat hij het zou zeggen (1 Kon. 17:1). En in 1 Koningen 19:41 kondigt hij een enorme stortbui aan (vgl. vs. 45). Wat is het verschil tussen zo’n weerprofeet en een moderne weerman of -vrouw? Dat weet iedereen: Elia wist dat er een donderbui aankwam doordat de Here hem dat verteld had. Het KNMI weet dat er sneeuw aankomt doordat ze dat kunnen uitrekenen. Het eerste is bovennatuurlijk, het tweede is puur natuur. Zelfs de boer weet dat, als het avond is en de lucht is rood, er mooi weer aankomt (Matt. 16:2). Hij kan het meteorologisch misschien niet verklaren, maar hij kent dat verband wel. Net zoals wij allemaal weten dat de kans op regen veel groter is bij zware bewolking dan bij blauwe hemel. Dat zijn simpele oorzakelijke verbanden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Wat kunnen evangelischen van de traditionele kerken leren?
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Maar... het KNMI zegt dat er 30 cm. sneeuw valt en hier ligt minder dan 2 mm. Het zou -20 worden en het dooit hier... Je moet natuurlijk niet alles geloven. :)