cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Willem J. Ouweneel

Gaat Jezus eens het koninkrijk aan Israël teruggegeven: ja of nee?

Aanstaande zondag is het weer Israëlzondag, net aan het begin van Loofhuttenfeest (dat de Joden in Israël helaas, helaas, in lockdown moeten vieren). Het is het feest bij uitstek om de vraag te stellen wanneer Gods koninkrijk eindelijk gaat doorbreken in vrede en gerechtigheid. Een zondag om te bidden: ‘Wanneer gaat U eindelijk het koninkrijk voor Israël herstellen?” (Hand. 1:6).

De vervangingstheologen hebben met die vraag nooit uit de voeten gekund. Zo vroeg de Gereformeerde Gemeenten-predikant A. Moerkerken: ‘[A]ls de Heere Jezus de aarde verlaat, kunnen de discipelen het niet laten om nog één keer te vragen: “Heere, zult Gij in deze tijd aan Israël het Koninkrijk wederoprichten?” En de Heere Jezus heeft in Zijn onderwijs de discipelen er gedurig op gewezen dat Zijn Koninkrijk er is. Weet u waar? Dat Koninkrijk is daar, waar er een volk op de wereld is dat voor God buigt in het stof.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ouweneel is een doorwrochte bijbelgeleerde. De eerste 2 reacties hierboven geven aan dat deze mensen de bijbel niet helemaal goed hebben gelezen. Het koninkrijk van God is reeds en nog niet. Jezus zelf zal koning zijn over Israel, en zij die hem liefhebben zullen met hem mee regeren op deze aarde. (Dat zijn er veel, ook de nu doden). Dàn zal het koninkrijk doorbreken en zich manifisteren. Nog niet eens totaal want we hebben nòg een horde te gaan aan het eind van het 1000 jarig rijk.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify