cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 december 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Egas treurt over opgetrokken kerkmuren in reformatorische gezindte: "De kerk verliest als zout der aarde haar kracht"

“Als je niet meer met elkaar spreekt en tegenover elkaar staat, ontstaat er een superioriteitsgevoel: ‘Wij zijn hét en wij alleen’”, aldus ds. A. A. Egas. De christelijke gereformeerde predikant sprak in 2019 op een thema-avond over ‘Kerkmuren, zegen of vloek?’. Tijdens de avond in Hoevelaken uitte Egas zijn verdriet over de opgetrokken kerkmuren in reformatorisch Nederland. Ds. A. A. Brugge erkent de noodzaak van eenheid, maar de gereformeerde gemeente-predikant zoekt liever eenheid met broeders en zusters die in dezelfde traditie staan als hijzelf.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eenheid
- GerGem-predikant worstelt met verdeeldheid: "Soms denk ik wel eens: waar zijn we mee bezig?"
- Waarom een GerGem-predikant mij een vreugdesprongetje liet maken
- Ds. Hoogerland wil dat GerGem haar aandeel in kerkelijke verdeeldheid belijdt als zonde
- Uit een evangelische gemeente gezet
- Ds. Gerrit de Fijter strijdt tegen kerkelijke verdeeldheid: "Christenen leven te veel in een bubbel"
Meer over Eenheid »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Dus zowel dominee Brugge als Mulder onderschrijven in feite dat het vooral de eigen kerkelijke structuur is die een kanselruil in de weg staat.

Met andere woorden: 'Beste dominee Egas, u heb wel gelijk maar u krijgt geen gelijk. We belijden één heilige algemene christelijke kerk, maar nu nog even niet. En de komende 40 jaar ook niet'.Onwillekeurig vraag ik me af hoe lang ik nog bij dit kerkverband wil blijven..