cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 oktober 2019 door Patrick Simons

Wat iedere christen volgens ds. Simons zou moeten weten over de Heilige Geest: "In de kerk is veel onkunde over de Heilige Geest"

"Als er één ding in mijn leven is geweest waar ik persoonlijk heel erg mee geworsteld heb, dan is dat met de Heilige Geest." Dat zei dominee Simons tijdens een lezing bij Stichting Jij daar! De predikant hield een lezing over het thema 'Heb jij de Heilige Geest al ontvangen?'

"Ik ga een uitspraak doen, die ik wel eens vaker doe, maar die zeker ook vanavond geldt: als de dingen hier in je hoofd niet helder zijn, kunnen ze ook niet in je hart helder worden. Daar moet je even goed over nadenken. Wij belijden hiermee dat God door het horen van het Woord dat zegent aan je hart. Mis je de kennis van het Woord in je hoofd? Dan kan het ook niet in je hart gezegend worden. Natuurlijk bevestigen ook hier uitzonderingen de regels. Denk aan kindje met het syndroom van Down. Daar kan God rechtstreeks in het hart werken. Maar in jullie leven werkt God door de kennis van het Woord. Als je het niet helder hebt hoe het zit met de Heilige Geest, kun je ook niet helder troost in je hart ontvangen over de Heilige Geest. Ik denk, en dat meen ik echt serieus, dat er in de kerk heel veel onkunde is als het gaat om de Heilige Geest."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Heilige Geest
- Hoe kun je vervuld raken met de Heilige Geest?
- De kracht van de Heilige Geest is er wel maar wordt niet gebruikt
- Dominee Ben van Werven: "De Heilige Geest druppelt de traditionele kerk binnen"
- Wat gebeurt er met je als je wordt vervuld met de Heilige Geest?
- Wat is Pinksteren? Paul Visser legt het in deze video kort en krachtig uit!
Meer over Heilige Geest »

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Jezus doopt met de Geest en als je voor de eerste keer vervuld wordt met die Geest onthoud je dat je hele leven. Zie Gl. 3,1.2. Paulus wist dat de Galaten zich dit gebeuren herinnerden. Uiteraard wordt je meerdere keren vervuld met de Heilige Geest. maar vervulling is meer dan inwoning. (zie Ef. 5, 18 en Rm. 8,9.We mogen leren vragen om de doop met de Geest.