cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk Binnendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 juni 2019 door Patrick Simons

Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"

“Als we aan de hemel denken, denken we over het algemeen aan de periode die aanbreekt wanneer we overlijden”, vertelt Henk Binnendijk tijdens een preek op een Heartcry familiedag in Roermond. Binnendijk sprak daar over de hemel op aarde en laat aan de hand van de Bijbel zien wat Gods bedoeling met ons is hier op aarde. 

“Ik was op een conferentie waar ik mocht spreken, heel lang geleden. Daar sprak ook Corrie ten Boom.” Binnendijk vertelt vervolgens het indrukwekkende verhaal van deze Ten Boom die in de oorlog joden hielp, werd opgepakt samen met haar zus en vader en als enige overleefde. “Toen ze als een geraamte het kamp uitkwam, zei ze: als ik straks weer gezond ben, ga ik de hele wereld vertellen hoe geweldig Jezus is. Ze is honderdduizenden tot zegen geweest, ook voor mij. Ik weet nog dat ze sprak en dat ik een keer bij haar op de eerste rij zat. Toen ik haar zag, huilde ik. Waarom? Dat weet ik niet. Wat was dat nou? Toen ging ze spreken en toen was er, zoals iemand dat wel eens gezegd heeft, drie meter van de Heere Jezus om haar heen. Toen heb ik gezegd: Heer, geef mij wat zij heeft. Wat is het heerlijk om in je leven misschien maar één of twee of drie van mensen als Corrie ten Boom te kennen. Mensen van wie je weet: die heeft iets wat ik niet heb maar wat ik wel graag wil hebben. Zij was zo’n persoon in mijn leven."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een gave boodschap over de hemel hier en nu!