cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"

“Nachtenlang heb ik slecht geslapen vanwege mijn zonden. Ik vreesde voor het oordeel van God. Totdat de Heere mijn schuld in één ogenblik wegnam,” vertelt ds. A. Kort. Op jonge leeftijd heeft hij zijn geloof vaarwel gezegd en zijn ouderlijk huis verlaten. Totdat hij “omver werd gelopen door God”. De Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland-predikant is alweer zo'n 30 jaar dominee. Cvandaag zocht hem in 2018 op naar aanleiding van zijn 25-jarig ambtsjubileum.

“Ooit heeft mijn vader zich tot de Heere God bekeerd,” vertelt de dominee uit Krimpen aan den IJssel. “Toen hij een godvrezende man werd, heeft mijn moeder ons verlaten. Omdat ik opgroeide bij mijn vader wist ik diep van binnen dat ik de Heere zou moeten zoeken, maar ik koos desondanks nadrukkelijk voor een leven zonder God. Als jongere heb ik mij actief tegen het Evangelie verzet en ben ik ‘de wereld’ ingegaan. Ik verliet mijn vaderlijk huis om een leven te leiden zoals ik het zelf zou willen. Ik sloot mij aan bij een rockgroepje, kwam in aanraking met drugs en het uitgaansleven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

zo mooi die laatste alinea!!!