cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Henk Poot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"

“Als Paulus vertelt over hoe Jezus aan hem is verschenen, blijven zijn joodse volgelingen enthousiast. Ook als hij zegt dat Jezus Gods Zoon is. In eerste instantie was Jezus geen breekpunt voor de joden,” vertelt ds. Henk Poot. In het eerste deel van een driedelige serie maakt de spreker van Christenen voor Israël duidelijk waarom Jezus geen breekpunt was voor het joodse volk en wat dan wél het breekpunt is geweest.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Hij brengt het alsof Joden bijna allemaal enthousiast waren, maar dat het de heidenen waren die het verprutst hebben. Dit klopt echt niet. Al bij Zijn kruisiging waren er nog maar heel weinig volgelingen over, die slechts bang in een zolderkamertje bij elkaar zaten en van mening waren dat het over, uit en sluiten was. Dat werd pas anders toen de opgestane Heer aan hen verscheen en pas later in grotere mate bij het uitstorten van de Heilige Geest.