cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Bart Jan Spruyt prijst Gert-Jan Segers: "Ik heb bewondering voor hem"

Deze week nam Gert-Jan Segers afscheid van de Tweede Kamer. De voormalig partijleider van de ChristenUnie wilde al langere tijd vertrekken uit de politiek en vindt dat nu het geschikte moment is om op te stappen. Zijn politieke erfenis bespreekt publicist en opiniemaker Bart Jan Spruyt in de Cvandaag podcast.

“Ik ben niet iemand die eindeloze sympathie heeft voor de ChristenUnie", maakt Spruyt duidelijk. "Maar ik vind Segers een vent met karakter. Als hij zijn politieke worstelingen bespreekt, denk aan de ‘meloenen’ die hij heeft moeten doorslikken, ben ik ervan overtuigd dat dit geen uitspraken voor de bühne zijn. Ik geloof echt dat Segers diep heeft nagedacht over de vraag of een kleine politieke partij als de ChristenUnie haar verantwoordelijkheid moet nemen binnen het kabinet. De vraag of hij vuile handen wil maken, heeft Segers positief beantwoord.

Dat waardeer ik enorm aan hem. Als christenpoliticus is het gemakkelijk om aan de zijlijn te blijven staan en ‘ach en wee’ te roepen. Ik heb bewondering voor de positie die Segers heeft ingenomen in zijn periode als partijleider van de ChristenUnie.”

Beluister het fragment vanaf minuut 6:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Fijn om te horen dat Bart-Jan Spruyt ‘bewondering’ heeft voor Gert-Jan Segers. Meer kan het helaas bij hem niet zijn,Als ik denk aan het feit dat Spruyt op een jongerenconferentie van de SGP met als sprekers Baudet van FvD en Van der Staaij, probeerde de ChristenUnie belachelijk te maken, dan weet je al genoeg.Hoop dat Spruyt nog eens zover komt dat hij zijn broederliefde, een ware christenliefde, zal uitspreken tot Segers. Een man die openlijk zijn geloof belijdt en wel in navolging van Christus handelt,