cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2022 door Jeffrey Schipper

Mineurstemming in Europa na overwinning Viktor Orbán: hypocriet?

Viktor Orbán, de conservatief-christelijke premier van Hongarije, mag nog een ambtstermijn aanblijven als leider van dat land. Hij behaalde een overtuigende overwinning tijdens de verkiezingen die afgelopen weekend plaatsvonden. CIP-redacteur Patrick Simons besprak dit nieuwsbericht in de CIP Podcast.

Simons: "Viktor Orban heeft de verkiezingen in Hongarije gewonnen en progressief Europa huilt nu de conservatief-christelijke leider nog even aanblijft. Ik zie Nederlandse volksvertegenwoordigers en Europese vertgenwoordigers heel hard en openlijk gillen dat de Hongaarse verkiezingen niet eerlijk en democratisch zouden zijn verlopen. Zonder dat daar bewijs bij geleverd wordt. Heel heel kwalijk. Zeker omdat toen Trump hetzelfde deed dezelfde mensen vroegen om bewijs.

Hongarije verzet zich tegen LHBTI-propoganda. En ja, er is echt van alles aan te merken op Orbán en zijn regering, begrijp me vooral niet verkeerd. Gek genoeg gaat het altijd alleen daarover en dat vind ik eenzijdig. Wat ik mooi vind aan Hongarije: weinig landen doen zoveel voor vervolgde christenen in de wereld. Er is een afzonderlijke ministerie voor vervolgde christenen en een speciaal hulpprogramma van de staat voor vervolgde christenen, iets waar we in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar men wijst liever met het vingertje naar Orbán. Jammer!"

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 1:10

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Beste redactie van C.I.P., hoe verbaast mij jullie column/podcast over Orban alsof we zo blij moeten met zijn herverkiezing; onderzoeken jullie dan niet waar deze scepsis vandaan komt? Een eenvoudige zoektocht via de Nos-sites of NPOkennis.nl maakt al snel duidelijk dat deze man de afgelopen 12 jaar een autocratie heeft opgebouwd, waarbij onafhankelijke pers en rechtspraak aan banden zijn gelegd. Dan is het toch niet zo moeilijk om te constateren dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen als de informatievoorziening eenzijdig wordt