cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 september 2021 door Jeffrey Schipper

De strenge abortuswet in Texas: waarom is de wet omstreden? - CIP Podcast

Sinds vorige week is de abortuswet in de Amerikaanse staat Texas nog verder aangescherpt. Wereldwijd ligt de wet onder een vergrootglas. Wat maakt deze abortuswet zo omstreden? CIP-redacteur Jeffrey Schipper licht het toe in de CIP Podcast.

Schipper: "We hebben het over de strengste abortuswet sinds de legalisering van abortus in 1973 in de Verenigde Staten. Vanaf het moment dat er sprake is van een kloppend hartje, is het verboden om de zwangerschap af te breken. Een hartslag is meestal na zes weken zwangerschap waarneembaar. Ook hulp en ondersteuning bij abortus is strafbaar. Iedere burger die weet dat een vrouw wordt geholpen bij een abortus, kan dit melden en krijgt een beloning van 10.000 dollar. Daarom spreken Amerikaanse media van een ‘verklikkersbonus’, ook president Biden vindt de wet 'schandalig'."

In de podcast verbaast het duo zich over de 'verklikkersbonus' die op z'n minst vraagtekens oproepen. Schipper: "De abortuswet wordt terecht streng genoemd. Veel dames weten dan niet eens dat ze zwanger zijn en dan is abortus al niet meer een optie? Dat gaat ver." Wat Simons betreft zou de abortuswet nog verder mogen gaan. "Wat mij betreft wordt abortus vanaf de conceptie niet toegestaan." In oktober zal het hooggerechtshof de wet inhoudelijk gaan beoordelen. Een uitspraak valt in juni 2022 te verwachten. Aangenomen wordt dat tot die tijd de nieuwe wet van kracht blijft.

Beluister het fragment vanaf minuut 30:20

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen