cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Niedojadlo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Patrick Goede

Zaak tegen vrijwilliger die daklozen aan eten hielp tijdens lockdown ingetrokken

Jan Niedojadlo hielp daklozen tijdens de lockdown om aan eten te komen namens organisatie the Lord's Soup Kitchen. Dat werd hem echter niet in dank afgenomen door de politie en hij kreeg een boete opgelegd door de toegesnelde politie. De organisatie deelde al voor de lockdown van kracht ging wekelijks op zondagmiddag eten uit aan daklozen. Dit was ook in overeenstemming met de regelementen voor vrijwilligerswerk. De politie heeft de zaak nu laten vallen. "Het had nooit zover mogen komen", zegt Niedojadlo.

Overigens is de vrijwilliger wel blij dat de politie "bij zinnen is gekomen". Niedojadlo: "Toen iedereen werd opgeroepen om binnen te blijven werd er één groep vergeten: de daklozen. Wat wij op straat deden was een reddingsboei uitwerpen voor deze mensen. Het hele doel van daar zijn was om hoop te brengen aan de dak- en thuislozen."

Hij vervolgt: "De houding van de politie tegenover mij was ontzettend vijandig. Ik werd behandeld als een overlastveroorzaker. Er was geen begrip en respect voor de hulp en de verkondiging van het Woord door een christelijke organisatie. Ik hoop dat mijn zaak andere mensen helpt die op dezelfde manier zijn behandeld", aldus Jan Niedojadlo volgens  Christian Today.

Beeld: Christian Concern

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen