cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Jeffrey Schipper

"Met aangifte tegen refoschool Gomarus doe je niemand een plezier" - CIP Podcast

"Een man die nog nooit op het Gomarus is geweest en niemand van de reformatorische middelbare school in Gorinchem heeft gesproken doet aangifte tegen de school. Onbegrijpelijk", stelt CIP-redacteur Patrick Simons in de CIP Podcast.

Onlangs werd er aangifte tegen de school gedaan. Aanleiding voor de aangifte was een artikel dat vorige week in de NRC verscheen. Daarin vertelden verschillende oud-leerlingen dat er op de school een onveilig klimaat heerste voor homoseksuele jongeren. Er zou zelfs een meisje in een kamer zijn opgesloten en gedwongen zijn om tegenover haar ouders uit de kast te komen. Het artikel was voor de Onderwijsinspectie aanleiding om een onderzoek te starten naar de reformatorische scholengemeenschap. 

Simons onderstreept dat de berichtgeving in NRC oud-leerlingen betrof. "De huidige leerlingen die ik sprak zeggen dat het onveilige klimaat waar oud-leerlingen van getuigen absoluut niet meer op Gomarus heerst. Iemand vertelde me dat er meerdere jongeren afgelopen jaren uit de kast zijn gekomen en ‘gewoon’ worden geaccepteerd. Naar aanleiding van die ophef heeft men ook de lesstof over ‘homogenezing’ aangepast en in een statement laten weten dat iedereen welkom is."

"De man die aangifte doet, doet mij denken aan een homostel die een bakker aanklaagt omdat hij enkel heterotaarten wil bakken, terwijl ze daar toch nooit een taart zouden bestellen. Of een stel dat een predikant, waar ze nooit onder zouden trouwen, aanklaagt omdat hij enkel heterostelen trouwt. Deze man is op zoek naar aandacht. Stop daarmee! Je doet er niemand een plezier mee, ook de homogemeenschap niet", aldus de CIP-redacteur.

Beluister het fragment vanaf minuut 1:45

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi woord bij scrabble: "Heterotaart"

Daar scoor je mee, met een taart die hetero is.