cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Jeffrey Schipper

Kerkgangers vragen om een verplichte negatieve coronatest: goed idee? - CIP Podcast

Verschillende kerken is verzocht om mee te werken aan een serie praktijkproeven met kerkdiensten in een kerkgebouw. "Ik ben hier fel op tegen", maakt ds. C. P. de Boer duidelijk in de CIP Podcast. In heel Nederland vinden testevenementen plaats. Vorige week werd bekend dat ook kerken mee gaan doen aan 'proefkerkdiensten'. Dat maakt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) bekend.

"Ik ben niet tegen vaccineren", maakt de christelijke gereformeerde predikant duidelijk. "Ook ik laat mij vaccineren, omdat ik zo vaak in aanraking kom met kwetsbare mensen. Ter bescherming van hen laat ik mij vaccineren. Maar bij de kerkdeur selecteren raakt aan de gewetensvrijheid. Ik ga aan mijn leden niet vragen of ze kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. Van het persoonlijk geweten van een ander wil ik afblijven. De kerk is een plaats waar iedereen mag samenkomen."

Ds. De Boer kijkt uit naar volle kerken en het einde van de coronacrisis. "Aan de andere kant heb ik in deze periode steeds voor ogen gehouden dat God regeert, ook al snap ik niets van wat er nu gebeurt. Ook zie ik deze crisis als een teken van Christus' wederkomst; een teken van hoop."

Beluister het fragment vanaf minuut 43:15

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
"Ook ik laat mij vaccineren, omdat ik zo vaak in aanraking kom met kwetsbare mensen. Ter bescherming van hen laat ik mij vaccineren....". Bijzonder hoe mensen dit klakkeloos overnemen. Vaccineren doe je voor niemand anders dan jezelf. Als die ander ervoor kiest om zich te laten vaccineren, kun je hem toch niet meer besmetten? Overigens is het formeel geen vaccineren, maar is het een inenting met mRNA. Echt geheel iets anders. En tot vorig jaar ten strengste verboden om het op mensen toe te passen. Ook is het nu nog steeds niet goedgekeurd.