cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Zwangere vrouw hindoes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 februari 2021 door Patrick Goede

Zwangere christelijke vrouw verliest baby na aanval van extremistische hindoes

Leela Bai, acht maanden zwanger, rende het huis uit toen een hindoe-extremistische knokploeg een aanval op christenen uitvoerde die het nieuwe jaar wilden vieren. De knokploeg kreeg haar helaas te pakken en duwde haar op de grond en trapte haar in haar buik totdat ze buiten bewustzijn raakte. Later die avond kreeg ze een miskraam onderweg naar het ziekenhuis.

Het werd nog erger van Leela. Het ziekenhuis weigerde haar zorg te verlenen. In plaats van met een dankdienst het nieuwe jaar te vieren vluchtten veel christenen de bergen in. "Ik viel neer en iemand begon meteen op mijn buik in te trappen. Mijn baby stierf in mijn schoot", aldus de huilende 25-jarige Bai volgens Morningstar News.

"Leren jullie het dan nooit?" hadden leden van de knokploeg gezegd. "We laten jullie geen gebedsbijeenkomsten houden en ook geen geit slachten, jullie proberen mensen te bekeren." Ze waren met een man of dertig op de in totaal acht christenen afgekomen. Ook vielen ze vrouwen lastig volgens de overlevenden.

Christenen in de omgeving besloten een vredelievend prostest te houden bij het politiebureau. Maar daar werden de christenen bedreigd en werd er geen actie ondernomen tegen de knokploeg. Het lichaam van de baby is begin januari nog wel onderzocht door de politie. De resultaten hiervan zijn tot op heden niet bekend gemaakt.

India bezet de tiende plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Extremistische hindoes gebruiken grof geweld om christenen te verjagen of om ze terug te laten keren naar het hindoeïsme. Deze gelovigen worden vaak fysiek aangevallen of zelfs gedood. Anderen staan onder druk vanuit hun omgeving of worden sociaal geboycot. Vele gelovigen leven geïsoleerd en kennen geen andere christenen.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen